A Lordot nem csak a Dunántúlon szeretik tömegek!

Falunapi koncert Maroslelén

Családias hangulatú lesz a koncert – jegyezte meg fél órával a maroslelei buli előtt nekem Frenki. A Lord basszusgitárosa arra célzott, hogy akkor még csak lézengtek az érdeklődők, nézelődők a 2200 lelkes község főterén, ahol a falunapi programsorozat fénypontjaként hívták meg a szombathelyi csapatot fellépni. Bíztam benne, hogy nem lesz igaza Frenkinek. Rengeteg plakátot ragasztottam ki a környező falvakban és Makón, a koncertet a megyei napilapban többször is ajánlottuk, a közösségi oldalakon is rengeteg ember kapott meghívót tőlem, illetve a polgármesteri hivatal lelkes munkatársától, Erdélyi Tündétől – őt azért említem meg külön, mert rengeteget tett a buli sikeréért. És mégis… Maroslele az ország délkeleti csücske, a Lord hazája viszont a Nyugat-Dunántúl. Lesznek elegen? – gondolkoztam.

Mint utóbb kiderült, teljesen feleslegesen. Mire a koncert megkezdődött, a falu főtere, ahol a szabadtéri színpadot felállították, megtelt. Nem tudom, hányan lehettek, de szerintem nem túlzás az ezer fős becslés sem. És ez még hagyján: a buli olyan fergetegesre sikeredett, hogy bárhol az országban megirigyelhették volna! Ahogy jöttek egymás után az ismert nóták, úgy lelkesült be egyre jobban a közönség… rengeteg jó barátot, ismerőst láttam a tömegben, legtöbbükkel váltottam is néhány szót – volt, aki meglepett azzal, hogy szereti a Lordot és olyan is, akivel már Sitkén is találkoztam. Lobogtak a piros-fehér-zöld zászlók, az első sorokban – én legelöl álltam – rengetegen fújták a dalszövegeket, hátrébb vidám hangulatú emberek csápoltak, táncoltak összeakaszkodva, egész a legvégéig. A lényeg: úgy látszik, az ország délkeleti csücskén is sikeres a Lord! Azt már ezek után mondanom sem kell, hogy a csapat természetesen nem mehetett haza ráadások nélkül…

Hogy egy személyes dolgot is megemlítsek: a koncertre elhoztam a  15 éves keresztfiamat, Mátét is, akinek ez volt az első Lord-koncertje. Velem együtt lelkesen segédkezett az elején a pakolásban, aztán ő is ott tombolt legelöl. Azt mondta, király volt a buli, és szeretne jönni máskor is… A falu polgármestere, Martonosi György másnap szintén azt mondta nekem, hogy rengetegen dicsérték a koncertet, óriási volt a siker. Így aztán csak megismételni tudom, amit a fellépés végén Frenkinek mondtam: legyen még sok ilyen családias bulija a Lordnak!


Részlet a maroslelei koncertből

További fotók a Képtárban, a Maroslelei koncert c. mappában!

Naptár
Diavetítő
Szavazás
Melyik volt az utóbbi évek Lord-bulija Csongrád megyében?
Csongrád (2003)
Hódmezővásárhely (2007)
Szeged (2008)
Makó (2010)
Linkajánló