Áztunk-fáztunk a szélben...

Makó, Május 15., Sweet Freedom Motorostalálkozó

Ázom-fázom a szélben, illetve Tombolhat szél - ez a két szám volna a legjellemzőbb, ha meg akarnánk ragadni a makói motoros találkozón látott-hallott koncert lényegét. Hogy miért? Mert az egész hétvége a rossz idő jegyében telt: szinte végig szakadt az eső, a színpad előtt bokáig ért a sár, fel-feltámadt a majdhogynem jeges szél. Egyébként a csapat játszotta mindkét nótát, még ha nem is kifejezetten az időjárási viszonyok miatt.

Makóra a Lord, minthogy Szombathelyhez képest az ország másik végén van, nagyon ritkán jut el. Amikor a helyi Radio Ice-ban a buli előtt egy-két héttel a hírverés kedvéért nyilatkozott Frenki, szóba is került, mikor járt itt utoljára a zenekar. Nos, emlékeim szerint ez az Olcsó és ügyes című lemez megjelenése után nem sokkal, 1994-ben vagy '95-ben lehetett. Jellemző az idő múlására, hogy a koncert helyszínét, az Árkádia Parkszínpadot rég lebontották...

          Az ablak bezárásához kattints a képre

Ami viszont a mostani bulit illeti: igazán hangulatosra sikeredett, a fiúk kitettek magukért rendesen. Bár az előttük játszó banda koncertjét elmosta a vihar, ők nem törődve a gyülekező fellegekkel beálltak, ahogy szoktak, aztán megdörrentek a hangfalak és kezdődött a varázslat. Olykor el-eleredt, de kit érdekelt? Lelkes volt mindenki a színpadon és előtte is, a jó hangulatot és a pozitív fogadtatást pedig jelzi, hogy még a második ráadás után sem akarták leengedni a színpadról a társaságot.

A koncertprogram egyébként a mostanában szokásos volt. Öröm volt látni, hogy az új nótáknak is sikere van, at Engem ne várjatok!-ra például egészen beindult a jónép...A legnagyobb sikert persze a már jól ismert nóták aratták. A szokásos koreográfiától talán csak az ütött el, hogy a Vándor alatt ezúttal senki nem térdelt le - de, mint már említettem, bokáig ért a víz és a sár, úgyhogy ezt még mi, törzsrajongók sem tudtuk most megtenni.

 

Ha nincs ez a pocsék idő, minden bizonnyal jóval az ezer fölött kezdődne a létszámbecslés, de a közönség becsületére legyen mondva, így is kitartottunk öt-hatszázan, dacolva az elemekkel - és a közeli sörsátorból is hallgatták a bulit pár százan. Legközelebbre jó időt kérünk mindössze, mert minden más biztosan meglesz az elsöprő sikerhez!

A galériában a Makói koncert nevű mappában láthattok jó néhány képet a buliból!

 

Naptár
Diavetítő
Szavazás
Melyik volt az utóbbi évek Lord-bulija Csongrád megyében?
Csongrád (2003)
Hódmezővásárhely (2007)
Szeged (2008)
Makó (2010)
Linkajánló