Egy szegedi Lord...

 

 

Apró Károly (Frenki)

 

Egy-egy koncert után visszafelé számolja a következőig hátralévő napokat a Lord együttes 28 éves szegedi tagja, Apró Károly (Frenki). A csongrádi megyeszékhelyen élő, épp ének-zenetanárnak tanuló basszusgitáros 5 esztendeje muzsikál a csapatban.- Tudom, sokszor elmondtad már, és ma már természetes, hogy Lord-tag vagy, de hogyan kerültél a csapatba?

- Póka Egonnak van egy basszusgitár-iskolája Kőbányán, a Lord őt kereste meg, hogy ajánljon valakit a zenekarba, ő pedig rám gondolt. Meglepett a felkérés, hiszen a Lord korábbi albumait gyakran hallgattuk a barátaimmal, egy kicsit példaképeimnek is tekintettem őket. Nagy megtiszteltetés volt, hogy maguk közé hívtak. Korábban többek között Oláh Ibolya zenekarában játszottam, de egyértelműen a Lord az a zenekar, ahol a legjobban érzem magam.

- És hogyan kerültél Szegedre? Mennyire sikerült megbarátkoznod vele az elmúlt évek során?

- Úgy kerültem Szegedre, hogy a basszus-suli után mindenképp tovább akartam tanulni. Lett volna más lehetőség is, például a fővárosban, ami azért tűnt elsőre jó választásnak, mert a zenei élet központja a főváros. A csongrádi megyeszékhely ugyanakkor több szempontból is kedvezőnek tűnt - például azért is, mert közel van a szülőföldemhez, a Délvidékhez. Tökéletesen megbarátkoztam vele. Nagyon szeretem a várost, a hangulatát, otthon érzem magam itt. Egyébként ének-zene tanárnak tanulok. Az egyetlen dolog, amivel nem vagyok kibékülve, az a most folyó felújítás-sorozat városszerte, a közlekedési káosz miatt.

- Hogyan telnek itt a napjaid?

- Igazság szerint akkor érzem magam elememben, ha zenélhetek, ez az életem. Hétvégenként vannak a Lord-koncertek, és onnantól visszafelé számolom a napokat a következő fellépésig. Nagyon jó a csapat, már az öltözőben jó szokott lenni a hangulat. Ha valakinek rossz a kedve valamiért, az is elmúlik hamar, mert rengeteget hülyéskedünk.

 - Most jelent meg a zenekar új lemeze, az Örökké. Ez már a harmadik album, amin hallható a játékod - ez mennyiben más, mint a Szóljon a Lord! és a Kifutok a világból?

- Azt hiszem, ez az a lemez, ami igazán "Frenkis". Igazi 21. századi albumot készítettünk gyors, tempós hard rock nótákkal és lírai balladákkal. Széles a paletta, könnyű megszeretni a lemezt, ezért nagyon bízom benne, hogy sikere lesz. Ami pedig az én játékomat illeti: igyekeztem új zenei felfogásban muzsikálni, technikás, változatos basszusjátékkal. Van néhány olyan mozzanat, ahol igazán meg tudtam mutatni az egyéniségemet!

(Az interjú 2010-ben készült. Frenki azóta már nem lakik Szegeden, de szép emlékeket őriz a csongrádi megyeszékhelyről.)

Naptár
Diavetítő
Szavazás
Melyik volt az utóbbi évek Lord-bulija Csongrád megyében?
Csongrád (2003)
Hódmezővásárhely (2007)
Szeged (2008)
Makó (2010)
Linkajánló